Да бъде награден ученикът Николай  Христов с Почетна значка на

...
</TD
>Да бъде награден ученикът Николай  Христов с Почетна значка на
Коментари Харесай

Награждават ученика, който спаси 2 деца от удавяне в Бургас

Да бъде награден ученикът Николай  Христов с Почетна значка на Община Бургас предлага общинският консултант Георги Дракалиев, откри информация на Burgas24.bg . Преди дни до пристанището в морския град.

" На 4 юни 2023 година, на бургаския плаж се случва един случай, който за малко да приключи трагично, в случай че не е била бързата реакция на един бургаски юноша. Група възпитаници, измежду които 17-годишният Николай Христов и двама братя на по 14 и 8 години, отиват на плаж покрай стената на пристанищния вълнолом.

Морето е бурно и децата скачат против вълните. В един миг се чуват крясъци, Николай се обръща и вижда, че двамата братя, блъскани от вълните, са към този момент напълно до тетраподите.Той незабавно се притичва на помощ, само че потъва и макар, че е упражнявал плуване, за малко да се удави. След като едвам съумява да излезе от водата, се обажда на тел. 112, а след това вика още едно момче да се качат върху тетраподите, откъдето се доближава по-лесно до давещите се. Той съумява освен да хване двамата братя с по една ръка, само че и да ги задържи някак си до идването на избавителните екипи.

 И в този случай, бързата и навременна интервенция на самоуверен юноша, за благополучие довежда до спасяването на човешки живот, което заслужава възторженостти и подучване. Съгласно Наредбата за символиката и оценките на Община Бургас, в сходни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива действия би трябвало да служат за образец на всички, считаме, че е належащо показалият се бургаски възпитаник да бъде отличен от Общински съвет-Бургас ", гласи докладната бележка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР